Nareszcie nadeszło lato, a wraz z nim chłodne przekąski. Zanim popędzisz do sklepu po lody, oto bardziej dopasowany do formy, szybki w przygotowaniu kawowo-słony przysmak z orzechów laskowych, który wymaga tylko 4 składników. I, oczywiście, trochę cierpliwości, podczas gdy spoczywa w zamrażarce.
Karmelowa frappe, wersja ze słonymi orzechami laskowymi, obowiązkowa dla miłośników kawy 😍Przepis i zdjęcie zostały udostępnione przez Ildi Vajai 😊
Składniki na 10 sztuk:
- 1 tabliczka ciemnej czekolady bez cukru
- 1 filiżanka Karmelowego Frappe FiberShake (Wkrótce!!!)
- 2 ml mleka migdałowego
- solone orzechy laskowe do smaku
Przygotowanie:
1) Rozpuść tabliczki czekolady w kuchence mikrofalowej i rozprowadź je cienką warstwą wokół 10 silikonowych foremek na muffiny. Umieścić w zamrażarce na krótki czas.
2) Przygotuj karmelowy frappe FiberShake, dodając 200 ml mleka migdałowego i szczyptę soli, a następnie odstaw, aż czekolada stężeje.
3) Łyżeczkę zagęszczonego FiberShake włożyć do zagęszczonych kapsułek czekoladowych, posypać odrobiną pokruszonych solonych orzechów laskowych do smaku. Ponownie umieścić w zamrażarce.
4) Po zastygnięciu posmaruj wierzch resztą rozpuszczonej czekolady i pozostaw w zamrażarce do zastygnięcia.
Jeśli masz ulubiony przepis na FiberShake, którym chciałbyś się z nami podzielić, wyślij go na adres witam@activefibershake.com Czekamy na wiadomość od Ciebie!💜