Szukasz specjalnego przepisu na specjalną okazję? 😉 Nie martw się, jesteśmy tu dla Ciebie!Właśnie z myślą o takich sytuacjach przygotowaliśmy specjalny przepis #Wyzwanie Regenerujące Florę Jelitową
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość: 4 porcje
Informacje o wartościach odżywczych / 1 porcja:
Kalorie: 504 KcalWęglowodany: 15 g
Błonnik: 4 g
Białko: 54 g
Tłuszcz: 24 g
Składniki:
- 800 g piersi z kurczaka
- pół główki czerwonej cebuli
- garść nasion sezamu
- garść posiekanego szczypiorku
- łyżka oleju kokosowego
- puszka mleka kokosowego (użyj bardziej tłustej wersji z puszki!)
- garść ulubionego długo dojrzewającego twardego sera
- mieszanka przypraw curry do smaku
- sól morska i mielony czarny pieprz do smaku
- sok z połowy cytryny lub limonki
Przygotowanie:
Podsmaż posiekaną cebulę na łyżce oleju kokosowego, aż stanie się przezroczysta.
Pokrój piersi kurczaka w kostkę, a następnie wrzuć je na cebulę i smaż na złoty kolor.
W międzyczasie podgrzej mleko kokosowe z przyprawami i startym serem w małym rondelku. Gotować, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje.
Gdy mięso będzie gotowe, wymieszaj je z sosem serowym i dodaj pokrojonego w kostkę ananasa oraz nasiona sezamu. Jeśli chcesz dodać więcej błonnika, możesz dodać świeże warzywa, takie jak marchew, seler lub cukinia.
Podawać z przepołowionym ananasem, wyjętym ze środka (lub w miseczce), ryżem, kuskusem lub komosą ryżową, posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówka dla Activé: posyp garścią prażonych ziaren sezamu, aby uzyskać dodatkową chrupkość.
* Zdjęcia w tym poście pochodzą ze strony www.http://livedan330.com/